social media inso.gov.ir-شبکه_های_اجتماعی_سازمان_ملی_استاندارد

اخبار استان

بيشتر

شنبه1402/12/26

19:29:4

68

اجرای همزمان طرح عیدانه و رمضان استاندارد گیلان در ۱۱ حوزه خدمات

ایسنا/گیلان
معاون ارزیابی و انطباق اداره کل استاندارد گیلان با اشاره به اجرای طرح عیدانه و رمضان استان در ۱۱ حوزه مراکز خدماتی، گفت: این طرح با مشارکت ۲۵ بازرس اداره کل و ادارات شهرستانی تا ۱۵ فروردین ۱۴۰۳ ادامه دارد.

محمد جعفرزاده در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به اجرای طرح عیدانه اداره کل استاندارد گیلان در ماه مبارک رمضان و عید نوروز، اظهار کرد: با هدف ارتقا و تامین ایمنی و سلامت جامعه، این اداره کل همزمان با فرا رسیدن ماه مبارک رمضان مانند سال‌های گذشته اقدام به اعزام اکیپ‌های کارشناسی به مراکز عرضه، توزیع و فروش به‌ منظور کنترل فرآورده‌های مشمول استاندارد اجباری، با اولویت کالاهای پر مصرف در ماه مبارک رمضان کرد.

وی با بیان اینکه به منظور ارائه خدمات مطلوب و کیفی به عموم شهروندان و مسافران نوروزی طرح عیدانه برای سومین سال با تمرکز بر خدمات ارائه شده در ماه مبارک رمضان و نوروز اجرا می‌شود، افزود: این طرح از ۱۵ اسفند آغاز و تا ۱۵ فروردین ۱۴۰۳ در دستور کار این اداره کل قرار دارد. 

معاون ارزیابی و انطباق اداره کل استاندارد گیلان با اشاره به اینکه طرح عیدانه در ۱۱ حوزه در مراکز خدماتی اجرا می‌شود، گفت: این حوزه‌ها شامل بازرسی از خدمات مراکز اقامتی هتل، هتل آپارتمان، زائرسراها، فروشگاه‌های زنجیره‌ای، میادین میوه و تره‌بار، خشکبار و عرضه شیرینی، رستوران و قهوه‌خانه، خدمات قالیشویی، خدمات اتوبوسرانی، خدمات راه‌آهن و خدمات فرودگاهی است.

جعفرزاده با تاکید بر اینکه کارشناسان بازرسی اداره کل استاندارد به صورت برخط در سامانه‌های طراحی شده سازمان ملی استاندارد ایران موارد مشاهده شده را مطابق استانداردهای مرتبط با آن حوزه ثبت و گزارش می‌کنند، خاطرنشان کرد: با این عمل خود ستاد نیز گزارشات را مشاهده و بررسی می‌کند.

وی با اشاره به بازرسی از مراکز صنفی، گفت: کارشناسان این اداره کل با بازرسی و رصد از مراکزی که محصولات آن ها شامل استاندارد اجباری می‌شوند برای ارائه خدمات مطلوب به هموطنان تلاش می‌کنند.

معاون ارزیابی و انطباق اداره کل استاندارد گیلان با بیان اینکه حدود ۲۵ نفر از کارشناسان حوزه نظارت بر اجرای استاندارد و حوزه اوزان و مقیاس‌ها در این طرح مشارکت دارند، تصریح کرد: نمونه‌برداری و آزمون کالاهای اساسی مانند زولبیا و بامیه، شکر، خرما و کالاهایی که در ماه مبارک رمضان و عید نوروز بیشترین استفاده را دارد، پس از خریداری مورد آزمون، ارزیابی و انطباق با استانداردها قرار می‌گیرد.

جعفرزاده با اشاره به بازرسی و نظارت بر ترازوهای مورد استفاده در داد و ستد عمومی اصناف و آزمون صحت نازل‌های سوخت مایع و CNG، افزود: این مهم در راستای کنترل کم فروشی انجام می‌شود.

وی با اشاره به نظارت بر خالص فروشی مراکز شیرینی که از ابتدای سال تاکنون در دست اجرا است، گفت: با بازرسی گشت مشترک با سایر ادارات مرتبط، مبحث خالص فروشی شیرینی فروشی‌ها و مراکز عرضه خشکبار مورد ارزیابی قرار می‌گیرد اما در این ایام بدلیل تقارن ماه مبارک رمضان و عید نوروز نظارت‌ها تشدید می‌یابد.

معاون ارزیابی و انطباق اداره کل استاندارد گیلان افزود: تمام قنادی‌ها و شیرینی فروشی‌ها موظف هستند تا وزن جعبه را از وزن خالص شیرینی کم کنند.

وی از شهروندان خواست در صورت مشاهده هرگونه تخلف در محصولات مشمول استاندارد اجباری و همچنین ناخالص فروشی مراکز عرضه شیرینی و زولبیا بامیه موضوع را با سامانه تلفنی شبانه روزی ۱۵۱۷ اداره کل استاندارد گیلان تماس حاصل کنند و تاکید کرد: شهروندان در هنگام خرید کالا می‌توانند با ارسال کد ۱۰ رقمی درج شده در زیر علامت استاندارد به سامانه پیامکی ۱۰۰۰۱۵۱۷ از اصالت کالا اطلاع پیدا کنند.